De top bezienswaardigheden van Turkije met vijf sterren deals

De top bezienswaardigheden van Turkije. Turkije is natuurlijk meer dan alleen zon, zee en strand. Met een rijke geschiedenis en een groot cultuur is er meer te zien en ervaren dan je weet. In deze blog vertel ik je de meest bezochte toeristische plaatsen van Turkije. Deze plekken zijn vooral in de zomer erg in trek bij de toeristen maar ook drukbezocht door binnenlandse reizigers. In die zin zal je ook veel plaatsen lezen die je nog niet eerder hebt gehoord. Deze lijst wordt door veel Turken gezien als de oogappels van Turkije

Turkse Rivièra

De Turkse Riviera heeft een van de mooiste stranden van de middellandse zee. Met steden als Antalya, Side en Alanya is dit een enorme toeristische attractie. Daarnaast is het een van de drukste toeristische bestemmingen ter wereld. Het strand van Konyaaltı is een van de meest bekende mediterrane stranden bij Europese toeristen, vooral bij Duitsers en Russen.

high angle shot of kaputas beach

Abant Gölü

Abant Meer, dat de aandacht trekt van zowel lokale toeristen als buitenlanders, is de laatste jaren een van de favoriete plekken van toeristen, vooral uit landen in het Midden-Oosten.

Museum van Anatolische beschavingen

Anadolu Medeniyetler Muzesi, een van de belangrijkste musea ter wereld. Zozeer zelfs dat het alleen te vergelijken is met de grootste musea. Artefacten van tientallen beschavingen zijn hier, en natuurlijk hebben ze constante bezoekers van over de hele wereld.

Ani ruïnes (Ani Harabeleri)

Ani Ruins, een nederzetting sinds de ijzertijd, ligt in de provincie Kars.

Aspendos

Vooral beroemd om zijn oude theater, waar nog steeds concerten worden gehouden, ligt Aspendos binnen de grenzen van de provincie Antalya.

Ayasofya

Het gebedshuis, dat voor de derde keer op dezelfde plek werd gebouwd, deed lange tijd dienst als kerk en als moskee na de verovering van Istanbul door Mehmet de Veroveraar. Het gebouw, dat tussen 1934 en 2020 een museum was, wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht als zowel museum als moskee.

people walking inside a building

Ayder Yaylası

Ayder Plateau, gelegen in Rize Çamlıhemşin, is een van de favorieten van het plateautoerisme, dat de laatste jaren meer aandacht begint te trekken.

Balıklıgöl

Balıklıgöl, bekend als de plaats waar Abraham door Nemrut in het vuur werd gegooid, is een van de belangrijke punten van geloofstoerisme.

Bodrum

Bodrum, de parel van de Egeïsche Zee, is een van de meest bekende toeristische bestemmingen, niet alleen in Turkije maar ook in de wereld. In Bodrum zijn de unieke schoonheid van de kust, zee, groene gebieden en geschiedenis met elkaar verweven.

Efes

De oude stad Efeze, waarvan de geschiedenis 7.000 jaar teruggaat en bij het verkennen, diep de geschidenis in wordt getrokken is zeer goed bewaar gebleven. Nog steeds lopen de opgravingen. Hier bevindt zich ook het Huis van de Maagd Maria.

city art landmark building

Göbeklitepe

Göbeklitepe, gelegen binnen de grenzen van Şanlıurfa, behoudt voorlopig zijn kenmerk van “de plaats waar de geschiedenis begon”. Het is zo kostbaar dat de ontdekking van Göbeklitepe het herschrijven van geschiedenisboeken vereiste.

Fatih distrikt (İstanbul Tarihi Yarımada)

Hoewel de steen en aarde van Istanbul goud is, is de plek die toeristen het meest willen zien het deel dat bekend staat als het “Tarihi Yarımada” ook wel Fatih distikt. Hagia Sophia, Sultanahmet, Süleymaniye, Beyazıt en nog veel meer moskeeën, Fener en Balat, Çemberlitaş, Obelisk, Hippodrome, Basilica Cisterne, Istanbul Archeologisch Museum, Grand Bazaar en nog veel meer bevinden zich hier.

Cappadocië

Cappadocië, dat een groot gebied beslaat tussen Nevşehir, Kayseri en Aksaray, staat bekend om zijn sprookjesachtige schoorstenen, historische kerken, ondergrondse steden en sprookjesachtige sfeer. Zomer en winter, het is een van de regio’s waar toeristen naartoe trekken.

hot air balloons flying over the mountains

Lycië

Likya, waarvan de naam “Land van Licht” betekent, is een plaats waar veel ruïnes van de Romeinse beschaving te zien zijn. Voor de zee, achter het bos.

Mardin

Mardin, dat de zeldzaamste werken van de Artuqid-beschaving herbergt, trekt in vier seizoenen de aandacht met zijn architecturale werken waarin steen wordt gebruikt.

Konya Mevlana Türbesi

Het graf en de moskee van Mevlana in Konya is het hele jaar door een van de plaatsen die door toeristen van over de hele wereld worden bezocht. In feite zei Mevlana Celaleddin Rumi in de 13e eeuw: “Wat je ook bent, kom!” Hij bracht zijn humanistische filosofie naar voren.

Nemrut Dağı

De hoogte van de berg in de provincie Adıyaman is 2.150 meter. Toeristen blijven hier komen om de archeologische artefacten en de zonsopgang hier te bekijken.

ancient sculptures at mount nemrut

Ölüdeniz

Ölüdeniz, gelegen binnen de grenzen van Muğla Fethiye, heeft deze naam gekregen vanwege het zeer kalme water. Het is een favoriet van Britse toeristen, vooral vanwege de zee en prachtige baaien en paragliding.

Uludag en Palandöken

Uludag skibergen in Bursa is een van de populaire winstervakantie bestemmingen van Turkije. Palandoken Mountain, gelegen in Erzurum, begon de aandacht van de wereld te trekken met zijn skicentrum. Na de sportwedstrijden die hier werden gehouden, kreeg het een lawine van belangstelling.

Pamukkale

Travertijnen, ontstaan door de vorming van witte en terrasachtige poelen om chemische redenen, hebben dit toeristische centrum van Denizli, genaamd Pamukkale, beroemd gemaakt.

pamukkale thermal waters

Safranbolu Evleri

Het belangrijkste kenmerk van de toeristische stad gelegen binnen de grenzen van Karabük zijn de huizen die bewaard zijn gebleven sinds de Ottomaanse periode en de lokale architectuur weerspiegelen.

Turkuaz Renkli Salda

Het Saldameer in de wijk Yeşilova in Burdur staat bekend om zijn turquoise water. De naam kwam naar voren toen het een tijdje werd gebruikt voor ruimteonderzoek met zijn strand en zand.

Selimiye Moskee

Gelegen in Edirne, is Selimiye Moskee het meesterwerk van Koca Sinan, een van de beroemdste architecten in de menselijke geschiedenis. Het blijft zowel toeristen als mensen verrassen met zijn architectonische kenmerken.

Troje

Gelegen binnen de grenzen van Çanakkale, staat Troye bekend om de oorlog tussen de Trojanen en de Grieken in de geschiedenis. Natuurlijk was de houten paardentruc die werd gebruikt om deze oorlog te winnen net zo gedenkwaardig. De schatten van Troje trekken nog steeds de aandacht van toeristen. In onze lijst met top bezienswaardigheden van turkije kan deze niet ontbreken.

trojan horse replica at the museum canakkale turkey

Uzungöl

Uzungöl, gelegen in Trabzon, ligt binnen de grenzen van het district Çaykara. De hoogte van het meer is duizend 90 meter.

Yedigöller

Gelegen in het westelijke deel van de Zwarte Zee, is het bekken bijzonder geschikt voor ecologisch toerisme en kamperen. Het biedt uniek mooie landschappen, vooral in de herfst.

Zeugma

Zeugma, gelegen in het dorp Belkıs in het district Nizip in Gaziantep, is een van de plaatsen die toeristen trekt vanwege de unieke mozaïeken.

turkish flag on building facade

Top Turkije bezienswaardigheden

Dit waren de top bezienswaardigheden van Turkije. Ookwel de oogappels van Turkije. Uiteraard zijn er nog vele bestemmingen die we niet hebben opgenoemd in onze lijst. Natuurlijk is deze te veel om ze op te noemen. Zijn er attracties waarvan jij vindt dat die ook in onze lijst hoort? laat het in de reacties weten.

Vind je dit een goed artikel? of het je vragen? Laat het hieronder weten.

Meer blogs lezen? check hier.