Istanbul bezienswaardigheden met vijf sterren deals

Ben je van plan om naar Istanbul te reizen en en vraag je je af wat te doen in Istanbul? Dan zit je hier goed. In deze blog bespreken we de 13 leukste bezienswaardigheden die je moet bezoeken in Istanbul.

1. Hagia Sophia

De Hagia Sophia spreekt voor zicht en zal je ongetwijfeld bezoeken. Deze voormalige christelijke kathedraal, die tegenwoordig als moskee in gebruik is kun je gratis bezoeken. De Hagia Sophia is gebouwd in 537 en was lange tijd de grootste kathedraal ter wereld. Na de val van Constantinopel in 1453 werd de kathedraal, onder Ottomaans bestuur, het islamitische gebedshuis Ayasofia.

2. Blauwe moskee

Recht tegenover de Hagia Pophia staat de Sultan Ahmet moskee. De moskee werd in in 1616 gebouwd door de toemalige sultan Ahmet. De moskee heeft 6 minaretten. Ook deze moskee is gratis te bezoeken.

3. Galatatoren

De Galatatoren is een van de meest iconische objecten in istanbul en een veel bezochte toeristische trekpleister. Ook is het mogelijk om binnen naar boven te gaan en Istanbul te bewonderen vanuit ongeveer 61 meter hoogte.

https://www.instagram.com/reel/CcczywCDkio/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

4. Grote bazaar

In het turks genoemd Kapalıçarşı in Istanboel is een van de grootste overdekte markten ter wereld met meer dan 58 straten. Met ruim 1200 winkels wordt de grote bazaar door 400.000 bezoekers per dag bezocht. De bazaar in ingedeeld in verschillende categorien. Zo is er ook een goudmarkt aanwezig.

5. Topkapi Paleis

Gebouwd in opdracht van Fatih Sultan Mehmet in 1465 is de topkapi paleis lange tijd de residentie van de ottomaanse sultans geweest. Het paleis dient tegenwoordig als Museum en kan dagelijks bezocht worden.

6. Basilica Cisterne

Een van de bekendste ondergrondse wateropslag ter wereld is de Yerebatan Sarnıcı in Istanbul. Gebouwd in de zesde eeuw, is deze ook de grootste van Istanbul. Yerebatan Sarnici is in 2022 volledig gerenoveerd en open voor publiek. De cisterne ligt net onder het voormalige Hippodroom, ten westen van de Hagia Sophia en is eenvoudig te bereiken. In de cisterne staan 336 zuilen, die het geheel van binnen het aanzicht van een basiliek lijken te geven.

7. Dolmabahçe Paleis

Gelegen aan de Bosporus, heb je de Dolmabahce paleis welke een prachtig uitzicht heeft. Het paleis diende tussen 1856 en 1923 als de bestuurlijke centrum van de Ottomaanse sultans. Het paleis kent mooie zalen en een prachtige tuin. Dit is een absolute bezienswaardigheid als je in Istanbul bent.

8. Süleymaniye Moskee

Er zijn tal van moskeeën die het bezoeken waard zijn met ieder een eigen verhaal. De Süleymaniye Moskee is een van de mooiste en ook de belangrijkste moskeeën van Istanbul. Gelegen in het Fatih district is deze moskee een ontwerp van de beroemde architect Mimar Sinan. De moskee is gebouwd door en genoemd naar de Ottomaanse sultan Süleyman I.

9. Meisjestoren / Kız Kulesi

Gelegen op een eiland aan de Aziatische kant is de Kız Kulesi ook wel de meisjestoren te vinden. De toren is een ware trekpleister in de avonduren. Ook leuk is het om deze overdacht te bezichtigen. Er zijn verschillende verhalen over deze toren. De toren is te bereiken van metrostation Üsküdar.

10. Het Hippodroom van Constantinopel

Tegenwoordig zijn hier twee Obelisken te vinden echter was dit in de oude tijdperk heel anders. Op de huidige Sultanahmet Meydanı (square) was het Hippodroom van Constantinopel te vinden. Hier was een stadion uit de Romeinse tijd te vinden dat werd gebruikt voor wagenrennen en andere vormen van publiek vermaak. Hiervan ie niets meer te zien. Echter zijn de twee obelisken bewaard gebleven.

11. Ortaköy distrikt

De Ortaköy district is een ideale plek om je avond door te brengen. Het kent vele leuke cafés. Ook is er vanuit de Ortaköy moskee een prachtig uitzicht over de Bosporus brug en de Aziatische gedeelte van Istanbul. Wil je de beste Instagram foto’s dan moet je hier zijn.

12. Archeologisch museum van Istanboel

De stad Istanbul zelf is een ware museum waar je langsloopt. Echter is er meer te zien in het archeologisch museum. Hier vind je hele oude beelden en stukken van het tijdperk van de Ottomaanse rijk maar ook van daarvoor zelfs. Istanbul kent een rijke geschiedenis en zo is er veel te zien van de byzantijnse tijdperk.

13. Bezoek een voetbalwedstrijd

Turkije is een echte voetballand. Alles draait om voetbal. Istanbul kent drie voetbal clubs welke ook de grootste zijn van Turkije. Besiktas, Galatasaray en Fenerbahce strijden elke jaar om de kampioenschap. Een wedstrijd bijwonen is erg leuk en zie je hoe fanatiek de turken zijn.

Istanbul bezienswaardigheden met Vijf sterren deals

Uiteraard zijn er nog vele plekken te bezoeken in Istanbul. Dit waren mijn favoriete bezienswaardigheden in Istanbul. Heb jij er meer? zet het in de reacties beneden!

Meer blogs lezen? check hier!

Klik hier voor vakantie deals in Istanbul

Bekijk de beste deals voor in istanbul

Zie hier niet te missen deals in Istanbul